Thursday, 7 February 2008

Chestnuts


I tried to roast my own chestnuts in the oven but failed...They just bacame harder and burned =not eatable. Someone knows how to do it right?

Inspiration! :

valero doval

cecilia lindgren

cecilia carlstedt

10 comments:

Johanna said...

Paahdetut kastanjat:
Varaa neljälle hengelle noin puoli kiloa kastanjoita. Huuhdo ja pyyhi kastanjat talouspaperilla. Tee terävällä veitsellä suippoon päähän ristiviillos. Peitä tarjoiluastiaksi sopiva laakea vuoka karkealla suolalla ja paina kastanjat siihen niin, että suippo pää jää ylöspäin. Paahda kastanjoita 225 asteen uunilämmössä, kunnes kuori irtoaa helposti ja malto tuntuu puristettaessa pehmeältä. Voit myös kokeilla tikulla, ovatko kastanjat pehmeitä sisältä. Kypsymisaika on noin 20 minuuttia kastanjoiden koon mukaan. Älä paahda liian kauan. Tarjoa kastanjat heti kuumina. Kastanjat kuoritaan ja syödään sormin sitruunalla maustetun vaahdotetun voin kanssa.

Fråga om Rasmus om du behöver hjälp med översättningen.. :)

asphalt and air said...

my swiss husband says:
wash chestnuts
score chestnuts with a knife (looks like you did this)
put on baking tray
bake at 220
it's important to spray them with water every 5-7 minutes (then they don't dry out) also give them a shake
bake 40-50 minutes
good luck next time!

; said...

pirppu: tack! jag förstod allt själv:) Har du provat laga dom?

asphaltandair: thank you and your swiss husband:) I think I'll succeed better next time!

Johanna said...

Du förstår finska bättre än jag förstår (eller skriver) svenska :( BUU!
( Men om du förstår så bra.. Börja läsa min blog :D )
Jag har alltid lagat dom, men är d samma sak än det finns i nå wok-påserna?

Anonymous said...

nää:) du vågar iallafall prata svenska, så du är mycket bättre! Jo jag började läsa din blogg idag, jättebra att du nu också har en! Bra finska övning för mig:)
Jag tror inte att de är samma som wok-kastanjer, dom heter väl vatten kastanjer kanske?

karin said...

We make them usually in a pan without fat, that works very well!!

sandra said...

har alltid undrat hur man gör / hur de smakar. kul med all hjälp i kommentarerna :) ha en skön helg.

Anonymous said...

karin: easy! I will try that. do you put a lid over the pan?

sandra: du borde laga dom någon dag, jättegoda! fösta gången jag åt en gillade jag inte smaken alls. men sen blev de bara godare och godare:)
ha en skön helg du med!

Anonymous said...

ööh, va e dedär? :S

Anonymous said...

men rosanna, kastanjer ärejuuu! Sådana som dom säljer i typ varje gatustånd på vintrarna i Schweiz:)