Paahdetut kastanjat: Varaa neljälle hengelle noin puoli kiloa kastanjoita. Huuhdo ja pyyhi kastanjat talouspaperilla. Tee terävällä veitsellä suippoon päähän ristiviillos. Peitä tarjoiluastiaksi sopiva laakea vuoka karkealla suolalla ja paina kastanjat siihen niin, että suippo pää jää ylöspäin. Paahda kastanjoita 225 asteen uunilämmössä, kunnes kuori irtoaa helposti ja malto tuntuu puristettaessa pehmeältä. Voit myös kokeilla tikulla, ovatko kastanjat pehmeitä sisältä. Kypsymisaika on noin 20 minuuttia kastanjoiden koon mukaan. Älä paahda liian kauan. Tarjoa kastanjat heti kuumina. Kastanjat kuoritaan ja syödään sormin sitruunalla maustetun vaahdotetun voin kanssa.
Fråga om Rasmus om du behöver hjälp med översättningen.. :)
my swiss husband says: wash chestnuts score chestnuts with a knife (looks like you did this) put on baking tray bake at 220 it's important to spray them with water every 5-7 minutes (then they don't dry out) also give them a shake bake 40-50 minutes good luck next time!
Du förstår finska bättre än jag förstår (eller skriver) svenska :( BUU! ( Men om du förstår så bra.. Börja läsa min blog :D ) Jag har alltid lagat dom, men är d samma sak än det finns i nå wok-påserna?
nää:) du vågar iallafall prata svenska, så du är mycket bättre! Jo jag började läsa din blogg idag, jättebra att du nu också har en! Bra finska övning för mig:) Jag tror inte att de är samma som wok-kastanjer, dom heter väl vatten kastanjer kanske?
karin: easy! I will try that. do you put a lid over the pan?
sandra: du borde laga dom någon dag, jättegoda! fösta gången jag åt en gillade jag inte smaken alls. men sen blev de bara godare och godare:) ha en skön helg du med!
Hello and welcome to my blog! I'm an artist from the west coast of Finland. I love taking pictures of everything I see and many of them end up here on my blog. It's my little visual diary which I can share with everybody. Please ask me if you want to use some of my pictures. Feel free to comment!
10 comments:
Paahdetut kastanjat:
Varaa neljälle hengelle noin puoli kiloa kastanjoita. Huuhdo ja pyyhi kastanjat talouspaperilla. Tee terävällä veitsellä suippoon päähän ristiviillos. Peitä tarjoiluastiaksi sopiva laakea vuoka karkealla suolalla ja paina kastanjat siihen niin, että suippo pää jää ylöspäin. Paahda kastanjoita 225 asteen uunilämmössä, kunnes kuori irtoaa helposti ja malto tuntuu puristettaessa pehmeältä. Voit myös kokeilla tikulla, ovatko kastanjat pehmeitä sisältä. Kypsymisaika on noin 20 minuuttia kastanjoiden koon mukaan. Älä paahda liian kauan. Tarjoa kastanjat heti kuumina. Kastanjat kuoritaan ja syödään sormin sitruunalla maustetun vaahdotetun voin kanssa.
Fråga om Rasmus om du behöver hjälp med översättningen.. :)
my swiss husband says:
wash chestnuts
score chestnuts with a knife (looks like you did this)
put on baking tray
bake at 220
it's important to spray them with water every 5-7 minutes (then they don't dry out) also give them a shake
bake 40-50 minutes
good luck next time!
pirppu: tack! jag förstod allt själv:) Har du provat laga dom?
asphaltandair: thank you and your swiss husband:) I think I'll succeed better next time!
Du förstår finska bättre än jag förstår (eller skriver) svenska :( BUU!
( Men om du förstår så bra.. Börja läsa min blog :D )
Jag har alltid lagat dom, men är d samma sak än det finns i nå wok-påserna?
nää:) du vågar iallafall prata svenska, så du är mycket bättre! Jo jag började läsa din blogg idag, jättebra att du nu också har en! Bra finska övning för mig:)
Jag tror inte att de är samma som wok-kastanjer, dom heter väl vatten kastanjer kanske?
We make them usually in a pan without fat, that works very well!!
har alltid undrat hur man gör / hur de smakar. kul med all hjälp i kommentarerna :) ha en skön helg.
karin: easy! I will try that. do you put a lid over the pan?
sandra: du borde laga dom någon dag, jättegoda! fösta gången jag åt en gillade jag inte smaken alls. men sen blev de bara godare och godare:)
ha en skön helg du med!
ööh, va e dedär? :S
men rosanna, kastanjer ärejuuu! Sådana som dom säljer i typ varje gatustånd på vintrarna i Schweiz:)
Post a Comment